Shqip/Albanian English

Rreth Nesh

Mjeshtri i prodhimit të bozës në biznesin tonë është Zoti Shyqyri Pacara, i cili ka një përvojë pune prej 32 vjetësh në prodhimin e bozës. Ai ka mbaruar shkollën 2 vjeçare të pastiçerisë në Tiranë në vitin 1975, pas së cilës ai filloi të punonte në punishten e ëmbëlsirave në Kukës. Në vitin 1980 ai mori pjesë në konkursin e zhvilluar nga Ministria e Tregtisë e asaj kohe, konkurs në të cilin receta e bozës së Kukësit, me të cilën Zoti Pacara mori pjesë, u zgjodh si receta e njësuar për Shqipërinë. Në 1991, ai la punën në punishten e ëmbëlsirave në Kukës për të hapur biznesin e tij të prodhimit të bozës po në Kukës. Zoti Pacara lëvizi për në Tiranë me 2003, ku dhe hapi biznesin aktual të prodhimit të bozës në një punishte të vogël.

Pacara Boza: corn and wheat

Tani për tani, Boza Pacara shitet në pjesën më të madhe në Tiranë e rrethina. Aktualisht ne prodhojmë bozë në shishe 0.5 dhe 1.5 litërshe. Boza jonë ka katër përbërës kryesorë: miell misri e gruri, sheqer dhe ujë.

Ne jemi të interesuar ta zgjerojmë aktivitetin tonë duke gjetur ortakë e investitorë nga Bashkimi Evropian, Ballkani dhe vende të tjera. Në se jeni të interesuar në bashkëpunim me ne, ju lutem na kontaktoni.